Як приватизувати земельну ділянку

Приватизацію можна назвати відчуженням майна державних установ , організацій , підприємств , земельного або житлового фонду , який розташовується в комунальній і держ. власності , на користь юрид. і фіз . осіб , які згідно з українськими законом приватизації можуть стати покупцями.

Приватизація виконується з метою збільшення соціальної економічної ефективності всього виробництва , для залучення фінансів на структурний переділ економіки , залучення українських громадян до участі у збереженні та утриманні житла , стимулювання ефективного застосування земель , формування ринкових відносин , сприяння підприємницькій діяльності .

Посилаючись на Земельний кодекс країни , передача тій чи іншій землі у приватну власність , іншими словами , приватизація земельних ділянок здійснюється українськими Радами народних депутатів , території , на якій земельні ділянки розташовані.

Правом на приватизувати земельну ділянку із земель комунальної, а також державної власності можуть скористатися лише громадяни України та гаражно -будівельні , житлово -будівельні кооперативи , також об'єднання власників різних багатоквартирних будинків.

Обов'язковою підставою для купівлі права на приватизацію земель при цьому є вирішення виконавчих органів влади , держ. органів приватизації , органів мест.самоуправленія щодо ділянок земель , на яких знаходяться приватизовані об'єкти , які були прийняті в межах повноважень , визначених українським Земельним кодексом.

Безкоштовна передача ділянок землі у власність українським громадян може здійснюватися у випадках :

отримання земель із земель комунальної , державної власності в межах пропонованих норм безоплатної приватизації;

отримання зем. дільниць під час приватизації кім. держ. сільськогосподарських підприємств , організацій;

приватизації тих земель , які в цей момент знаходяться в користуванні;

Громадяни , які зацікавлені у приватизації земель , повинні оформити та подати заяву в український Рада народних депутатів , там повинен вказуватися бажане місце розташування та розмір тієї чи іншої земельної ділянки , склад сім'ї та мета використання цієї землі.

Місцева Рада також може розглянути заяву про приватизацію земель та за згодою замовляє у землеподрядной організації розробити проект відведення тієї чи іншої землі , який повинен узгоджуватися з українським Радою народних депутатів , різними природоохоронними , санітарними та землевпорядним органами.



Самые популярные записи блога

Лучшие статусы соц.сетей со всего интернета. ArtKiev Design Studio